Skip to main content

NLP – Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een methode waarmee je inzicht krijgt in hoe je de werkelijkheid waarneemt, hoe je hier betekenis aangeeft en waar dit vandaan komt. Je leert de drijfveren en motivatie van je eigen handelen kennen.
Jouw waarheid is een emotionele waarheid. Dit betekent dat jij het ziet vanuit jouw referentiekader; dus jouw ervaringen, overtuigingen, waarden, herinneringen, kennis en beleving.
Een gebeurtenis uit het verleden triggert jou onbewust, waardoor je reageert zoals je reageert. Als je gaat begrijpen waarom dit zo is, kun je hier anders mee omgaan. Die gebeurtenis kan ingrijpend zijn, maar ook een ogenschijnlijk onbelangrijke, of kleine gebeurtenis of opmerking, kan een groot effect hebben op ons doen, denken handelen en gedrag. NLP wordt daarom steeds vaker in allerlei beroepen en omgevingen toegepast.

Hoe werkt NLP?

Met NLP ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel je bewust te worden van die invloeden. Daarbij gaat het er niet om wát je je herinnert, maar om de werking van je geheugen. En wat het effect van die herinnering, gebeurtenis of opmerking is op je dagelijks handelen. Door NLP leer je die ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Daardoor ga je er ook anders mee om en krijg je een structurele andere kijk op dingen. Je gaat anders luisteren en communiceren en de gevolgen daarvan zijn positief en direct merkbaar.
NLP richt zich niet op problemen maar op oplossingen. Door NLP bereik je in korte termijn een balans in jezelf. Hierdoor ben je in staat om het beste uit jezelf en de ander te halen en daardoor op een andere manier met jezelf en anderen om te gaan. Vanuit de technieken die NLP biedt kies je je eigen middelen om dat doel te bereiken. NLP is daarom uiterst geschikt als hulpmiddel om zelf aan de slag te gaan en snel en merkbaar resultaat te halen.
Overal ligt het geluk verborgen

Wat bereik en leer je?

  • Op persoonlijk en/of professioneel vlak dingen te veranderen.
  • Orde op zaken te stellen.
  • Hoe je gemakkelijk een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid opbouwt en doelgericht met anderen omgaat en werkt. Hierdoor boek je snel resultaat in situaties waarin gedrag en motivatie belangrijk zijn.
  • Taalpatronen te gebruiken waardoor je nauwkeurig informatie krijgt.
  • Non-verbaal gedrag te observeren wat je inzicht geeft in het denken van de ander en ziet hoe hij de boodschap verwerkt.
  • Omgaan en oplossen van conflicten in jezelf en die tussen anderen.
  • Hoe je meer in balans kunt leven.

Voor wie is NLP geschikt?

NLP is geschikt voor iedereen die op persoonlijk en/of zakelijk gebied de communicatie wil verbeteren. De sleutel van de verandering heb je immers altijd zelf in handen? NLP is de methode die de deuren opent.