Skip to main content

Archieven: Diensten

Simpson Protocol en Foundational Birting

Simpson Protocol en Foundational birting

Het Simpson Protocol is een doorbraak in hypnose.
Het Simpson Protocol maakt het mogelijk om in de Esdaile staat te gaan, een diepe staat van hypnose, zodat er therapeutisch gewerkt kan worden.
De Esdaile staat werd vroeger alleen gebruikt als natuurlijke verdoving. Deze staat kon toen niet voor therapie gebruikt worden omdat mensen liever niet wilden communiceren wanneer ze in deze bijzonder prettige staat verkeerden. Ines Simpson ontdekte hoe je wel kunt communiceren in deze diepste staat van hypnose. Het Simpson Protocol is heel effectief omdat het werkt met jouw hoger bewustzijn. Dit is het allesomvattende en wetende deel diep in jou. Het staat met alles en iedereen in verbinding en zorgt voor je allerbeste welzijn. Daardoor is het de meeste veilige manier van therapie, waarbij je zelfs niet eens over je probleem hoeft te praten. Je hoger bewuste weet precies op welk niveau je genezing nodig hebt en lost het op de manier die voor jou juist is, voor je op.

Tijdens een sessie met het Simpson Protocol bereik je via deze krachtige en unieke methode een van de diepst mogelijke niveaus van hypnose, namelijk de Esdaille staat, waardoor je in contact komt met je “hoger bewustzijn”. Je hoger bewustzijn kan putten uit de oneindige energetische wijsheid, de kracht en energie van het universum. Deze techniek is ook daarom bijzonder effectief en geeft vaak een diepe, overweldigende, maar ook zeer intensieve ervaring. Je hoeft daarvoor niet bijzonder spiritueel of hypergevoelig te zijn.
Met behulp van het Simpson Protocol word je in staat gesteld om alle gewenste veranderingen zelf te realiseren. Dit is een accurate manier om veranderingen teweeg te brengen voor elke specifieke vraag. Het mooie van dit proces is dat je als cliënt een directe rol hebt in je eigen lichamelijke, emotionele en spirituele genezing, wat resulteert in een diepe verandering in jezelf.
Je geneest jezelf op alle verschillende niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en op zielsniveau. Je zou het in feite een grote schoonmaak kunnen noemen. Het is een uiterst discrete, zorgvuldige techniek. Jouw specifieke probleem kan opgelost worden doordat alles wat met dat probleem verbonden is, samenwerkt of erdoor beïnvloed wordt, wordt losgekoppeld. Op die manier ben je in staat om het daadwerkelijk los te laten.
Met dit protocol kun je de diepste trauma’s opsporen en neutraliseren en daarvoor de meest positieve oplossingen zoeken. Zonder dat iemand hoeft te weten wat het probleem of de oorzaak nou eigenlijk is. De communicatie tussen cliënt en therapeut verloopt via vingersignalen waardoor je niet hoeft te praten. Je onderbewustzijn geeft het antwoord en zorgt voor de verandering van binnenuit.
Jij doet zelf het innerlijke werk en ik als therapeut begeleid het proces om het probleem op te lossen, wat het ook mag zijn. Zo kan opgelost worden wat opgelost mag worden, op de juiste tijd en op de best mogelijke manier. Het Simpson Protocol kun je voor de meest voorkomende en meest uiteenlopende problemen inzetten, bijvoorbeeld ervaren pestgedrag in het verleden, misbruik in je jeugd, negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, en meer.
Het Simpson Protocol is een unieke vorm van hypnotherapie. Het is een holistische hypnose-techniek. Holistisch betekent: alles in een geheel, één totaal. Lichaam, geest en ziel zijn één geheel, staan met elkaar in verbinding en zijn niet te scheiden.
De therapeut geeft geen suggesties. Jouw onbewuste of hoger bewustzijn heeft alle mogelijkheden zelf in handen om het probleem los te laten.
Het onbewuste zorgt voor miljoenen, zelfs miljarden lichaamsprocessen. Het op een positieve manier communiceren met het onbewuste, kan veel positieve effecten hebben. Het onbewuste reageert op een “trauma” en het activeert direct op orgaanniveau een “logische” verandering. Er is immers altijd een koppeling tussen lichaam en geest, op alle niveaus.

Fertiliteit programma

Heb jij een kinderwens en is die tot nu nog niet vervuld? Op fysiek, emotioneel en mentaal niveau kunnen zaken spelen waarvan jij je niet bewust bent. Het kan best zo zijn dat je al een traject bent begonnen zoals In-vitrofertilisatie (IVF) of Intra Uteriene Inseminatie (IUI). Ook in dat traject kan hypnotherapie uitkomst bieden. De trajecten zoals bijvoorbeeld IVF en IUI kunnen bijzonder spannend en stressvol zijn. Vaak is de oorzaak van het niet zwanger raken niet eens heel complex. Tijdens deze trajecten kan ik je begeleiden waardoor je ontspannen en veel meer op je gemak de behandelingen kunt ondergaan. Wanneer je eenmaal zwanger bent kun je eventueel doorstromen naar het geboortetraject, oftewel de hypno-birthing.

HET GEBOORTE PROGRAMMA OFTEWEL HYPNO-BIRTHING

Deze methode is eveneens ontwikkeld door Ines Simpson, dit keer in samenwerking met Shawn Gallagher. Het is een fantastische tool die elke zwangere vrouw zou moeten kennen om een vreugdevolle bevalling te ervaren, waarin moeder en kind heel relaxed naar elkaar toeleven. Er wordt gewerkt aan een liefdevolle verbinding tussen moeder en kind, die ervoor zorgt dat de baby zich welkom voelt en een goede basis krijgt van zelfliefde en zelfvertrouwen.
Het geboorteprogramma ziet zwangerschap en bevalling als een natuurlijk proces. Jouw lichaam is van nature uitgerust om een baby te baren en ingrijpen met medicatie of een keizersnede is bij een normaal verloop niet nodig. Tegenwoordig zijn veel vrouwen bang geworden voor de bevalling, omdat je niet weet wat je te wachten staat, of door ervaringsverhalen van andere vrouwen.
Ook de media dragen hieraan een steentje bij. In films zie je bijna altijd een bevalling waarin de vrouw constant puft, veel pijn heeft en heel hard schreeuwt. Door deze invloeden durven vrouwen vaak niet meer te vertrouwen op hun eigen lichaam. De stress die dat oplevert, is niet bevorderlijk voor een voorspoedige en ontspannen bevalling..
Het Geboorte Programma is ontwikkeld om zelfhypnose te leren. Je leert te vertrouwen op je lichaam en belangrijker nog: je leert naar je lichaam te luisteren. Doordat jij je de zelfhypnose eigen maakt zou je nagenoeg pijnloos kunnen bevallen. De stress van de bevalling valt weg en dat maakt dat je ontspannen je bevalling kan ingaan.
Er zijn steeds meer vrouwen die van het Geboorte Programma gehoord hebben en er het aantal vrouwen dat het daadwerkelijk heeft ervaren, groeit. In principe is het namelijk een hele natuurlijke manier om een kind geboren te laten worden. Het is zowel voor het kind als voor de ouder(s) een positieve ervaring, zodat ze met vreugde kunnen terugkijken op de zwangerschap en de bevalling.

Het Geboorte Programma is een uniek, op maat gemaakt programma. Iedere vrouw draagt weer andere angsten, zorgen, vragen en ervaringen met zich mee. Tijdens de bevalling voel je als vrouw de echte oerkrachten en waar deze toe leiden. Dit ligt besloten in het onbewuste van de vrouw.
Een bevalling kan alleen maar fijner en meer ontspannen verlopen wanneer de onderliggende problemen of trauma’s zijn verwerkt. Je kunt tijdens de bevalling als het ware in een “bubbel” gaan. Deze “bubbel” noemen we de trance. In deze trance neemt het onbewuste het over en daardoor is de manier van bevallen juist met gezonde stress. Hierdoor is het mogelijk dat alles op een meer vreugdevolle manier kan verlopen.
Er zijn ongeveer 5 á 6 consulten nodig met tussenpozen van enkele weken. Tijdens de sessies maak je een bijzondere en mooie connectie met je baby.. Dit werkt heel positief vóór, tijdens en na de geboorte. Zelfs het draaien van je kindje vlak voor de bevalling kan hiermee bevorderd worden, zodat de baby in de juiste positie voor de bevalling kan komen te liggen. Jouw onbewuste wordt alert gemaakt op een aantal suggesties. De reacties van jou en van je lichaam worden voor jou geïntegreerd in het onbewuste. Zo wordt het heel gemakkelijk om de zelfhypnose op te roepen op het moment dat jij dat wilt. Het is de bedoeling dat je het geleerde thuis vaak gaat oefenen zodat jij steeds gemakkelijker en sneller in hypnose kunt gaan en jij je kunt voorbereiden op de bevalling. Hierdoor raak je steeds meer vertrouwd met hypnose én met je lichaam. Het doel is om een zo ontspannen en fijn mogelijke bevalling van je kindje te kunnen doormaken.
Het Geboorte Programma is niet alleen voor thuisbevallingen geschikt, maar ook als je in het ziekenhuis gaat bevallen.

Voordelen van het Geboorte Programma op een rijtje:
 • Ontspannen zwangerschap zonder stress en angstgevoelens
 • Vertrouwen in je lichaam tijdens de zwangerschap en de bevalling
 • Je bouwt een sterke band op met je kindje
 • Krachtige technieken om een diepe staat van ontspanning te creëren
 • Natuurlijke manier van plaatselijke verdoving (natuurlijke pijnbestrijding)
 • Geschikt voor thuisbevalling en bevalling in het ziekenhuis
 • Zowel moeder als kind hebben vaak een rustigere start door de ontspannen sfeer waarin de bevalling plaatsvindt
 • Je behoudt zelf meer regie omdat je beter in staat bent te ontspannen
 • En er zullen zeer zeker nog meer voordelen zijn die voor ieder anders ervaren worden

Lees verder

Relax kids

Ontspanning en mindfullness voor kinderen

Ben je op zoek naar lessen in ontspanning en mindfulness voor kinderen? Relax Kids zou zo maar eens precies kunnen zijn wat je zoekt! Relax Kids helpt kinderen om te gaan met stress, angst en boosheid en het draagt bij aan het zelfvertrouwen. Relax Kids lessen bestaan uit beweging, mindfulness spelletjes, stretching, onderlinge kindermassage, ademhalingsoefeningen, positieve affirmaties, en visualisaties.
Iedere les wordt spelenderwijs gewerkt met deze 7 stappen. Kinderen leren zich rustig, gefocust en ontspannen te voelen.

Meer weten over Relax Kids?

Revelation is gecertificeerd Relax Kids Coach. Wil je weten wanneer nieuwe lessen worden aangeboden? Stuur een mail naar

Relax Kids Coach

Lees verder

IEMT

IEMT

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy en deze methode heeft inmiddels de reputatie om vaak snel en blijvende resultaten te creëren als gaat om klachten gerelateerd aan angst, fobie en wanneer mensen om niet verklaarbare redenen vaak emotioneel worden in bepaalde situaties.
Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen.
IEMT biedt in veel gevallen een goed resultaat wanneer je hebt te maken met traumatische beelden die je angst of andere nare gevoelens geven of wanneer je last hebt van terugkomende negatieve gevoelens (depressie, futloosheid of geestelijke vermoeidheid). IEMT kan je dan helpen om de nare gevoelens om te zetten in betere gevoelens. Immers een ander en beter gevoel zorgt vaak dat je ook beter met situaties kun omgaan.
IEMT lijkt, wanneer je naar een demonstratie kijkt, op EMDR therapie maar er is één cruciaal verschil: in IEMT praten wij niet of nauwelijks over “het probleem” en dat is voor de cliënt wel zo prettig. Het enige wat de cliënt hoeft te doen is gedurende het proces van het bewegen van de ogen volgens een bepaald patroon, blijven denken aan het beeld wat hij/zij een naar gevoel geeft. Het resultaat is na afloop dat het beeld of de beelden hun emotionele impact hebben verloren en gewoon op de achtergrond verdwijnen.

The Assosciation For IEMT

Lees verder

Pijnverwijdering

Pijnverwijdering: OldPain2go

Het woord pijnverwijdering roept bij veel mensen die al jarenlang pijn hebben vaak heftige reacties op. Zij hebben alles al geprobeerd: pijnstillers, ontstekingsremmers, pijnverdoving, zenuwblokkades etc. En hebben de hoop opgegeven ooit nog van hun pijn af te komen. Vaak is dat ook bevestigd vanuit de zorgverlener: “je moet er mee leren leven” en “deze pijn is niet te genezen”. Dus hoe is het mogelijk dat hier de verwijdering wordt aangeboden voor bijvoorbeeld artrose of fibromyalgie? Ik zal het hieronder zo eenvoudig mogelijk uitleggen.
Pijn is een signaal. Er is iets aan de hand waar u een actie voor moet ondernemen.
Vergelijk het met een brand/rookmelder. U ligt in bed en de rookmelder beneden gaat af. U moet in actie komen. Beneden aangekomen blijkt dat er nog een pan op het gasfornuis aan staat op een gaspit. De pan is inmiddels droog gekookt en de keuken gevuld met zwarte rook. U draait het gas uit, ontlucht de keuken en vult de pan met water. Klaar. U zet het alarmsignaal van de rookmelder uit. U heeft immers de oorzaak van de rookmelding gevonden en adequate actie ondernomen.
Het rookmelder signaal moet om een aantal redenen uit:
 • 1. U wordt gek van het geluid
 • 2. U wilt de rookmelder opnieuw kunnen horen als er nieuwe brand of rookvorming is.
Zo geldt het ook voor pijn: als adequate actie is ondernomen of als een diagnose is gesteld die nu eenmaal niet veranderd kan worden en alles is gedaan wat gedaan kan worden dan mag het pijnsignaal uit. Het is niet meer nodig. Bovendien is permanente heftige pijn onveilig: als je continue heftige pijn hebt voel je een nieuwe pijn die wél actie behoeft niet.
Situatie A, nieuwe pijn: iemand breekt zijn been. Dat geeft pijn. Men weet dat dit in het gips moet zodat het bot weer aan elkaar kan groeien. Zodra het been in het gips is gezet is de pijn minder of gestopt. Niét omdat het bot alweer aan elkaar is gegroeid maar omdat we actie hebben ondernomen en hebben gedaan wat nodig was. Het pijnsignaal is dan niet meer nodig en stopt.
Situatie B, oude pijn: iemand heeft al jarenlang last van artrose en is met artrose gediagnosticeerd. Heftige pijnen in de diverse gewrichten, bij het opstaan, lopen, enz. De artrose op zich kan niet verholpen worden, men moet leren leven met artrose. Echter het pijnsignaal gaat maar door, terwijl dat niet meer nodig is.
De artrose patiënt weet al dat het artrose is en het pijn/alarmsignaal (= je moet actie ondernemen) gaat nog steeds af! Dit pijnsignaal mag stoppen.
Pijnsignalen worden afgegeven door pijnzenuwen die aangestuurd worden door ons onbewust brein. Het is een programma dat automatisch draait en waar wij niet bewust mee bezig zijn, we zetten de pijnsignalen niet zelfbewust ‘aan’ of ‘uit’, het gebeurt automatisch. Pijnsignalen kunnen zich blijven herhalen zonder dat ze nog nodig zijn, een soort programmafout: het is vergeten dit oude bericht te wissen óf… we hebben niet de juiste actie of onvoldoende actie ondernomen. Welke van de 2 het ook is: er kan iets aan gedaan worden.
In Engeland heeft Steven Blake MBA een methode ontwikkelt die het mogelijk maakt onnodige pijnsignalen af te zetten en deze opnieuw in te stellen. OldPain2Go® is een methodiek die inmiddels door meer dan 750 Practitioners wereldwijd wordt beoefend. Deze Practitioners helpen ongeveer 3750 mensen per week pijnvrij te worden. In Nederland is deze methodiek nog redelijk onbekend, de meeste reguliere pijnbehandelaars kennen het niet (en kunnen het dus ook niet beoordelen).
En dan kunt u zich afvragen: wil ik zelf pijnvrij zijn?

Zo ja, neemt dan contact met mij op. U heeft niets te verliezen behalve uw pijn!

Old pain 2 go

Lees verder

Virtuele maagband

Virtuele maagband

Gefeliciteerd met de eerste stap die jij gaat zetten, door deze informatie over de virtuele maagband te lezen. Heel goed dat je hierin interesse hebt; met name vanwege het hoge slagingspercentage, de relatief lage prijzen en het veilige karakter van deze procedure, die gebaseerd is op hypnose. Gebleken is namelijk dat de virtuele maagband een zeer goede, veilige en effectieve methode is om gewicht te verliezen, zonder dat er een fysieke operatie uitgevoerd wordt. Als je voor deze methode kiest, dan wil ik je nu alvast feliciteren. Want ook jij zult snel mogen ervaren hoe succesvol de methode van de virtuele maagband is.

Opbouw van de sessies

Het programma van de virtuele maagband bestaat uit 4 hypnose-sessies. Deze sessies worden om de 2 à 3 weken ingepland. Op deze pagina geven we uitleg over de opbouw van het programma, zodat je weet wat je mag verwachten.
Sessie 1: Intake, informatie over hypnose, eventueel voedingsadvies, pre-operatieve intake.
Sessie 2: Plaatsen van de virtuele maagband.
Sessie 3: Consult over de voortgang en bijstellen van de virtuele maagband.
Sessie 4: Extra ondersteuning en benadrukken van de voortzetting van de nieuwe levensstijl.

Wat is hypnose?

Hypnose is echt niet zo mysterieus als sommigen denken. In feite verkeert iedereen permanent in een vorm van hypnose. Wanneer je dat beseft, is het al een stuk makkelijker om te begrijpen wat hypnose nu precies inhoudt. De definitie van hypnose is: “Een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn. Het is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand, waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is.” Diepe concentratie en focus, zonder dat je het besef hebt van tijd of de omgeving om je heen, zijn in feite ook lichte vormen van hypnose. Suggesties die je zijn ingeprent op jongere leeftijd, het onderbewustzijn, trance; het zijn allemaal in meerdere of mindere mate vormen van hypnose. Je kunt al in trance raken als je iemand diep in de ogen kijkt en ook dan raak je min of meer los van je omgeving. Vergelijk het eens met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn en daarop ligt alles vast over jezelf en de manier waarop jij je leven leidt. Het zijn als het ware programma’s die op de achtergrond draaien. Door eenvoudigweg een gedeelte van de programmering te wijzigen, verander je het gedrag. Met hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot de harde schijf, je onderbewustzijn. Wat je daarvoor moet doen, is alleen het bewustzijn even opzij zetten. Voor het ondergaan van hypnose is het belangrijk dat je de sterke wens hebt om iets te veranderen in je leven, onder andere met behulp van hypnose. Daarnaast moet je vertrouwen hebben in degene die jou daarbij gaat helpen; de hypnosetherapeut.

Hoe werken de sessies?

De sessies rondom de virtuele maagband zijn ontworpen om je onderbewustzijn ervan te overtuigen dat je fysiek een maagbandoperatie hebt ondergaan.
Wanneer de virtuele maagband geplaatst wordt, ga je uiteraard niet echt onder het mes. Meestal wordt in de tweede sessie de virtuele maagband onder hypnose geplaatst. Door dit onder hypnose te doen, gelooft je onderbewustzijn dat er daadwerkelijk een maagband is geplaatst. In de sessies worden (fictieve) gesprekken met de artsen gevoerd, de ‘operatie’ wordt voorbereid en de maagband wordt afgesteld. Ondertussen wordt er ook gekeken naar je zelfbeeld en dat wordt, daar waar nodig, bijgesteld en verbeterd. Overgewicht en een lager zelfbeeld houden elkaar namelijk vaak in stand. De methode van de virtuele maagband zorgt ervoor dat je veel sneller een voller gevoel hebt tijdens het eten en lekkerder in je vel gaat zitten. Dit gebeurt tijdens vier hypnose-sessies. Je zult merken dat je blijer wordt met jezelf en begint af te vallen in een tempo dat bij jou past. De virtuele maagband is géén crash-dieet en het afvallen gaat in een gestaag tempo, omdat het gezonder is en een nieuwe levensstijl wordt, gedurende de rest van je leven.
De virtuele maagband kan je daadwerkelijk tot steun zijn. De meeste mensen zijn bijzonder verrast over het effect. Maar de virtuele maagband is geen ‘magie’. Het is een bewuste samenwerking tussen jou en de hypnotherapeut. Hoe gemotiveerder je bent, en hoe meer vertrouwen je erin hebt, hoe succesvoller de methode voor jou zal blijken te zijn.
Anders gezegd: Hoewel je bewust weet dat je geen echte maagbandoperatie hebt ondergaan, gelooft je onderbewuste dat je daadwerkelijk een operatie hebt ondergaan om je maag te laten krimpen. Je onderbewuste wil dan volgen, waardoor het veel makkelijker voor je zal zijn om minder te eten en dus gewicht te verliezen

10 gouden regels om blijvend gewicht te verliezen

 • Eet slechts 3 maaltijden per dag
  Kies voor minder en gezond voedsel. Gebruik een ontbijtbord in plaats van een dinerbord. Eet traag en bewust én stop met eten zodra je voldaan bent. Geniet van elk hapje eten, maar eet langzaam; kauw grondig op je eten (gemiddeld 15-20 keer per hap). Leg je mes en vork neer tussen elke hap door; leg je broodje na elke hap neer.
 • Eet absoluut niet voor de televisie of tijdens het lezen
  Aangezien jij je dan niet bewust bent van wat je eet. Focus je volledig op het eten dat voor je staat.
 • Drink voldoende vloeistoffen
  Drink caloriearm, liefst water. Minimaal twee liter per dag! Drink echter niet een half uur voor, tijdens en een half uur na de maaltijd. Dit verdunt het eten, waardoor er minder voedingsstoffen door je lichaam worden opgenomen.
 • Beweging
  Een erg belangrijk onderdeel van blijvend gewichtsverlies is dat je gedurende 30 minuten per dag aan een vorm van beweging doet; dit kan iets eenvoudigs zijn zoals wandelen of het huishouden doen. Aangezien je minder zult eten dan je lichaam nodig heeft om te functioneren, moet het reserves verbranden. Beweging zal je lichaam vertellen dat jij je spieren wilt gebruiken en het zal je lichaam zo dwingen om het vet te verbranden.
 • Luister naar de audio
  De audio gebruikt de laatste nieuwe technieken om het brein in control te houden en is een erg belangrijk onderdeel van de virtuele maagband methode. Het is absoluut essentieel dat je hier minstens één keer per dag naar luistert gedurende een periode van 30 opeenvolgende dagen. Hierna zijn de resultaten onbewust permanent verzegeld.
 • Koop en neem multivitaminen
  Gebruik multivitaminen waarin omega 3-vetzuren zitten om je ervan te verzekeren dat je nog steeds alle vitaminen binnen krijgt die jouw lichaam nodig heeft.
 • Koop iets nieuws
  Koop een kledingstuk in de maat waarvan jij droomt. Het hoeft niet duur te zijn. En wanneer je dit gekocht hebt, hang je het kledingstuk aan de buitenzijde van je kast, op een plaats waar je het vaak kunt zien.
 • Gooi onnodige kleding weg
  Bekijk in je kledingkast wat weg kan en gooi oude kleren die je niet meer aantrekt weg, óf verkoop ze tweedehands. Hak die knoop door!
 • Richt eens anders in
  Richt je woonkamer of slaapkamer anders in. Richt de kamer zo in, dat jij je er goed bij voelt.
 • Volg de affirmaties hieronder op
  Jezelf affirmaties toespreken (positieve zelfsuggesties) is een bewezen methode van zelfverandering. Hieronder staan goed uitgewerkte en krachtige affirmaties die het allerbest werken wanneer je ontspannen bent. Spreek ze dagelijks met zoveel mogelijk overtuiging uit. Hoe vaker je dit doet, des te meer je het voelt, des te beter en sneller het resultaat! Ook het visualiseren en daarbij voelen alsof je doel al verwezenlijkt is, behoort tot een van de sterkste zelfveranderingsmethoden. Maak er ook een gewoonte van om de paar minuten voordat je in slaap valt, even in dankbaarheid jouw doelgewicht voor te stellen.

Nogmaals gefeliciteerd dus, met het nemen van deze fantastische eerste stap naar het verliezen van gewicht. Door te starten met het programma van de virtuele maagband, maak je een gezonde keuze voor je eigen lichaam. Het is van belang dat je de stappen en regels goed opvolgt. Blijf positief over datgene wat jou een slanker lichaam gaat opleveren. Zorg dat je goed weet waarom het voor jou belangrijk is om gewicht te verliezen en op die manier te kunnen gaan genieten van een gezond lichaam en een stralend uiterlijk.

Lees verder

Externe vertrouwenspersoon

Externe vertrouwenspersoon

Goed werkgeverschap omvat ook het creëren van een veilige werkomgeving voor alle medewerkers. Werkgevers zijn door de overheid verplicht om beleid te ontwikkelen dat psychosociale arbeidsbelasting voorkomt of beperkt. Ongewenste omgangsvormen in de organisatie kunnen leiden tot aanzienlijk leed en uitval bij medewerkers, evenals schade aan de organisatie. Denk hierbij aan pesten, intimidatie, discriminatie en agressie of geweld. Hoe zeer u ook hoopt dat dit niet voorkomt binnen uw organisatie, team of bij uzelf, is de kans statistisch gezien groot dat u ermee te maken krijgt.
Als LVV-register vertrouwenspersoon ondersteun ik medewerkers die te maken hebben met ongewenst gedrag. Daarnaast bied ik advies en hulp aan de organisatie bij het opstellen en uitvoeren van beleid ter voorkoming van ongewenst gedrag en bij interventies die bijdragen aan een sociaal veilige werkomgeving. Werkgevers kunnen rekenen op mijn advies, zowel gevraagd als ongevraagd, over sociale veiligheid en integriteit.

Ik streef naar een veilige en ondersteunende werkomgeving voor iedereen.

De rol van een vertrouwenspersoon bij het waarborgen van werkplezier

Ik begrijp dat een veilige werkplek essentieel is voor het welzijn, de productiviteit en tevredenheid van medewerkers. Wanneer werknemers zich veilig voelen, ervaren ze minder stress en gezondheidsproblemen, wat leidt tot hogere efficiëntie, minder ziekteverzuim en een lagere personeelsomloop.

Creëren van een positieve werkcultuur

Een veilige werkomgeving stimuleert een positieve bedrijfscultuur, gebaseerd op respect, vertrouwen en samenwerking. Dit verbetert de reputatie van uw bedrijf, wat belangrijk is voor het aantrekken en behouden van talent.

Ik als vertrouwenspersoon bied ondersteuning aan mensen die te maken hebben met ongewenste situaties zoals pesten, intimidatie of discriminatie, en integriteitskwesties zoals diefstal, fraude, machtsmisbruik of corruptie. Naast luisteren, geef ik advies over vervolgstappen en bied ik begeleiding om een gevoel van veiligheid en vertrouwen te herstellen.

Advies en voorlichting aan het management

Ik identificeer bredere problemen binnen de organisatie en adviseer het management over preventieve maatregelen. Daarnaast verzorg ik voorlichting over gewenst gedrag en integriteit, en stel ik een jaarrapportage op die inzicht geeft in de psychosociale veiligheid binnen uw organisatie.

Verantwoordelijkheid voor medewerkerswelzijn

Volgens de Arbowet zijn organisaties verplicht om psychosociale arbeidsbelasting (PSA) te voorkomen. Dit omvat het aanpakken van werkstress, pesten, discriminatie, agressie en geweld. Door een vertrouwenspersoon aan te stellen, toont uw organisatie dat ze de zorgen van medewerkers serieus neemt.

Het inschakelen van een externe vertrouwenspersoon biedt diverse voordelen:

 • Onafhankelijkheid en objectiviteit: Als externe vertrouwenspersoon heb ik geen interne belangenconflicten en kan ik objectiever handelen.
 • Vertrouwen en vertrouwelijkheid: Medewerkers zullen mij eerder vertrouwen vanwege mijn onafhankelijkheid en de hoge mate van vertrouwelijkheid die ik bied, inclusief de mogelijkheid om buiten werktijd en op een andere locatie af te spreken.
 • Deskundigheid en expertise: Als externe vertrouwenspersoon beschik ik over gespecialiseerde kennis en uitgebreide ervaring, waardoor ik up-to-date advies kan geven.
 • Voorkomen van reputatieschade: Ik help reputatieschade te voorkomen door discreet om te gaan met gevoelige kwesties.

Lees verder

Hypnotherapie

Hypnose

Vaak heeft men een verkeerd beeld van wat hypnose nou precies is. Het is echt niet zo mysterieus als sommigen denken. In feite verkeert iedereen altijd in een vorm van hypnose. Als je dat beseft, is het al een stuk makkelijker te begrijpen wat hypnose nu precies inhoudt. De definitie van hypnose is: “Een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn. Het is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand, waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is.”
Diepe concentratie en focus, zonder dat je het besef hebt van tijd of de omgeving om je heen, zijn in feite ook lichte vormen van hypnose. Suggesties die je zijn ingeprent op jongere leeftijd, het onderbewustzijn, trance, het zijn allemaal in meerdere of mindere mate vormen van hypnose. Je kunt al in trance raken als je iemand diep in de ogen kijkt en ook dan raak je min of meer los van je omgeving.
Vergelijk het eens met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn en daarop ligt alles vast over jezelf en hoe jij leeft. Het zijn als het ware programma’s die op de achtergrond draaien. Door eenvoudigweg een gedeelte van de programmering te wijzigen, verander je het gedrag. Met hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot de harde schijf, je onderbewustzijn. Wat je daarvoor moet doen is alleen het bewustzijn even opzij zetten. Voor het ondergaan van hypnose is het belangrijk dat je de sterke wens hebt om iets te willen veranderen in je leven, onder andere met behulp van hypnose. Daarnaast moet je vertrouwen hebben in degene die jou daarbij gaat helpen; de hypnosetherapeut.
Ik ben opgeleid en gecertificeerd als hypnosetherapeut en maak gebruik van veilige en betrouwbare technieken. Het kan goed zijn dat één sessie al voldoende is om een specifiek en duidelijk omschreven probleem op te lossen. Zijn er meer onderliggende problemen, dan zijn er meerdere sessies nodig. Hypnose kan heel goed worden toegepast als je wilt stoppen met roken, wilt afvallen, bij stotteren, nagelbijten, angsten en een gebrek aan zelfvertrouwen.
Met hypnose sta je voor je het weet op een nieuw en krachtig pad, richting jouw doel en zul je dat doel bereiken zonder zinloze inspanning.
Wil je meer informatie over hypnose en hoe ik als hypnosetherapeut daarbij te werk ga? Bel me gerust vrijblijvend voor meer informatie of vul het contactformulier in op mijn website.

Hypnose

Is kinderhypnose anders dan gewone hypnose?

Hypnose kan een uitstekende therapeutische techniek zijn, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Kinderhypnose verschilt echter op enkele punten van hypnose voor volwassenen. Dat hoeft geen verrassing te zijn, want de hersenen van kinderen zijn nu eenmaal heel anders dan die van volwassenen. Ze denken anders en reageren ook op emotioneel vlak vaak heel anders dan volwassenen.

Kinderen gaan anders in hypnose

Dat is ook de reden dat kinderen heel specifieke problemen kunnen hebben die in verband gebracht kunnen worden met de ontwikkeling van lichaam en geest. Dergelijke problemen zullen ze soms – maar zeker niet altijd – kunnen delen met volwassenen.. Denk daarbij aan stress, onzekerheid en prestatiedruk (bijvoorbeeld op school). Het is om die reden dat de basisprincipes van hypnose gewoon toepasbaar blijven op kinderen.
Hypnose voor kinderen kan bijzonder effectief zijn, aangezien kinderen vaak een erg grote verbeeldingskracht hebben. Op die manier kun je als hypnotherapeut het kind veel makkelijker onder hypnose brengen en kan de therapie op een eenvoudige en effectieve manier doorgaan. Het onderbewustzijn is makkelijker bij kinderen omdat hun hersenen nog in ontwikkeling zijn.
Het resultaat hiervan is dat je als hypnotherapeut erg snel resultaten kunt bereiken met hypnose bij kinderen. Ook zijn er enkele hypnose-technieken waar kinderen bijzonder veel van houden (bijvoorbeeld rollenspelen, verhalen en poppen) maar die waarschijnlijk wat moeilijker toegankelijk zijn voor volwassenen die veel verbeeldingskracht hebben.

Wat is het grote verschil tussen kinderhypnose en hypnose bij volwassenen?

Het grote verschil tussen kinderhypnose en hypnose van volwassenen zit in de ontwikkeling van de geest van kinderen ten opzichte van die van volwassenen. Kinderen zijn het gewend om elke dag onbevangen nieuwe dingen te leren, terwijl volwassenen door de jaren heen vaak heel wat vooroordelen hebben opgebouwd.
Iemand hypnotiseren die er rotsvast van overtuigd is dat hypnose onzin is, is niet zo eenvoudig. Volwassenen zijn ook niet altijd in staat om hun onderbewustzijn open te stellen. Kinderen staan veel meer open voor nieuwe dingen en zullen sneller meegaan in de procedure die de hypnotherapeut volgt.
Er zijn verschillende problemen die specifiek zijn voor kinderen en waarbij kinderhypnose dus zeker een oplossing kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan gewoontes zoals duimzuigen en bedplassen die kinderen kunnen afleren door enkele hypnose-sessies. Ook angsten die zich vaker (maar niet uitsluitend) bij kinderen voordoen, zoals bang zijn in het donker, kunnen door middel van kinderhypnose worden weggenomen.
Ook op school kunnen kinderen bepaalde problemen ondervinden. Vaak is de stress die huiswerk, toetsen, leerkrachten en medeleerlingen veroorzaken groter dan een ouder zich kan voorstellen. Hypnotherapie om van school-gerelateerde stress af te komen is een uitstekende methode, want dankzij de hypnose kunnen kinderen nieuwe manieren aanleren om met stress en psychologische druk om te gaan. Dit zijn vaardigheden die het kind waarschijnlijk nooit meer zal afleren en voor de rest van zijn of haar leven zal blijven gebruiken.
De conclusie is dat kinderen uitstekende kandidaten zijn voor hypnose. Hypnose bij kinderen werkt zelfs beter dan bij volwassenen door hun rijke verbeeldingskracht en hun open houding. De technieken die een hypnotherapeut zal gebruiken bij kinderhypnose zijn speciaal gericht op kinderen, maar berusten nog steeds op dezelfde basisprincipes van hypnose: blijvende positieve verandering van het onderbewustzijn.

Niet overtuigd? Doe dit maar eens bij je kind

Vraag maar eens aan je kind wanneer hij of zij zich boos, verdrietig of naar voelt, welke kleur dat gevoel heeft. Dit lijkt misschien een vreemde vraag, maar voor kleine kinderen is het normaal. Ze zeggen bijvoorbeeld rood. Dan kun je zeggen: ‘Maak hem eens in je lievelingskleur?’ En wanneer je kind dat doet zal het gevoel veranderen. Zo snel, omdat kinderen meegaan in de suggestie. Dit is kinderhypnose in de meest pure vorm.

Voorbereiding op een hypnose sessie

Binnenkort heeft u een afspraak. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de hypnosesessie geef ik hieronder alvast uitleg over hypnose, de misvattingen over hypnose en wat u kunt verwachten.

Wat is hypnose?

Het is moeilijk om precies te beschrijven wat hypnose nu eigenlijk is. De meeste mensen kennen het vaak alleen maar van TV. Iedereen zal hypnose anders ervaren. Maar voor iedereen geldt het volgende: Hypnose is een toestand van totale rust en ontspanning.
Veel mensen zijn gefascineerd door hoe het kan, wat je allemaal ziet of hoort. Een aantal mensen is bang voor het onbekende. Maar dat is echt niet nodig. Ik wil u graag alles uitleggen over hypnose om die angst bij u weg te nemen.
Hypnose is honderd procent veilig, u kunt er niet in “blijven steken”. Zelfs als de hypnotiseur iets zou overkomen tijdens de hypnose, en u geen suggesties meer zou kunnen geven, zult u na enige tijd vanzelf wakker worden. Hypnose gebeurt in mijn praktijk altijd op een veilige en betrouwbare manier.
Sommige mensen denken dat ze tijdens een hypnosesessie niets mee krijgen en min of meer van de aarde verdwenen zijn. Het tegendeel is echter waar. In hypnose ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt u alles beter. De meeste mensen krijgen daarom ook alles mee wat er gebeurt.

Het proces

Bij hypnose gaat u in trance. Trance is een natuurlijke staat waar uw brein dagelijks meerdere keren (vaak ongemerkt) in gaat. U zult het daarom ook niet als vreemd ervaren maar juist als vertrouwd en bekend. Samen gaan we ervoor zorgen dat u in helemaal ontspannen bent, zodat u aan uw hulpvraag kunt werken. Om los te laten hoeft u geen extra moeite te doen, of extra hard uw best te doen. Laat het gewoon gebeuren.
Hypnose is niet te vergelijken met slaap. U bent zich bewust van mijn stem, van de omgeving en van alles wat er om u heen gebeurt, totdat u dat eventueel ook wilt loslaten. U zult ook merken dat uw aandacht voornamelijk op mijn stem is gericht. Alle andere geluiden en indrukken zijn niet belangrijk.
Onder hypnose kan de hypnotherapeut u niets laten doen wat u niet wilt. U heeft volledig de controle over wat u wel of niet toelaat.
De hypnotherapeut zal aan uw onderbewustzijn tijdens de sessie alleen instructies (ook wel suggesties genoemd) geven die goed voor u zijn en u helpen om te werken aan uw thema. Dat is in feite wat hypnose is: het praten met uw onderbewustzijn. Mochten er suggesties gegeven worden die niet goed voor u zijn, dan wijst uw onderbewustzijn deze gewoon af. Zodra we klaar zijn met de sessie haal ik u uit trance en zult u direct ervaren hoe goed de hypnose gewerkt heeft. Eenmaal uit hypnose kan het zijn dat u enkele minuten nodig heeft om weer volledig alert te zijn.
Na de sessie is er nog gelegenheid om eventuele vragen die u nog heeft aan mij te stellen. U kunt na de hypnosesessie gewoon weer een voertuig besturen.

Intakeformulier al ingevuld?

Om de hypnosesessie zo effectief mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat ik op de hoogte ben van het thema waaraan u wilt werken. Ik wil u dan ook vragen het intake-formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Het intake-formulier dient uiterlijk 48 uur voor aanvang van de sessie ingevuld te zijn. Hoe eerder, hoe beter ik me kan voorbereiden op uw sessie.

Klik hier voor het intakeformulier

Stoppen met roken

De kern van hypnotherapie bestaat erin om ongewenste hinderlijke patronen en automatismen in uw onderbewustzijn te vervangen door stimulerende, productieve en opbouwende patronen, strategieën en automatismen. Grijpt u steeds naar een sigaret wanneer u gespannen bent of wanneer u zich wilt concentreren? Dat is het gevolg van een vastgeroest patroon in uw onderbewuste. Onder hypnose is het mogelijk om deze hardnekkige denkwijze uit uw onderbewuste geest te bannen en te vervangen door een productief patroon.
Wellicht bent u het echt moe om op deze ongezonde manier te leven en is het u nog steeds niet gelukt om definitief niet-roker te zijn. Misschien heeft u al heel wat verwoede pogingen gedaan om vervolgens na enkele dagen toch weer te beginnen. Wie probeert niet-roker te worden “op karakter”, heeft een slagingskans van 6%. Dit betekent dat één jaar na de startdatum 94 % weer rookt (de meesten zelfs binnen 14 dagen).
Dan zijn er de nicotinepleisters en kauwgoms. Deze hebben een iets grotere slagingskans en wel 13%. Dit betekent dat één jaar na de startdatum 87% weer rookt. Vervolgens is er ook de E-sigaret. Er zijn nog weinig cijfers bekend over het effect van stoppen met behulp van de E-sigaret. Echter, net als bijna alle hulpmiddelen bij het stoppen met roken, zijn ze ontworpen en op de markt gebracht door sigarettenfabrikanten met als enige doel je te stimuleren om terug te vallen in je oude gewoonte.
Deze hulpmiddelen pakken de zaak verkeerd aan. Wie met de bewuste mind probeert het onderbewustzijn te veranderen, zal daar maar zelden in slagen. In het onderbewustzijn zit de kracht en oplossing om voor eens en altijd van slechte gewoonten en verslavingen af te komen. Begrijpelijk dat er zoveel rokers moedeloos worden na de zoveelste stop-poging. De oplossing, is stoppen met roken door hypnose!
In deze sessie communiceer ik rechtstreeks met uw onderbewuste en zorg ik ervoor dat uw rookgewoonte voor eens en voor altijd verdwijnt. Na één hypnose zult u merken dat de behoefte naar een sigaret verdwenen is en kunt u als niet-roker door het leven gaan.

Lees verder