Skip to main content

Simpson Protocol en Foundational birting

Het Simpson Protocol is een doorbraak in hypnose.
Het Simpson Protocol maakt het mogelijk om in de Esdaile staat te gaan, een diepe staat van hypnose, zodat er therapeutisch gewerkt kan worden.
De Esdaile staat werd vroeger alleen gebruikt als natuurlijke verdoving. Deze staat kon toen niet voor therapie gebruikt worden omdat mensen liever niet wilden communiceren wanneer ze in deze bijzonder prettige staat verkeerden. Ines Simpson ontdekte hoe je wel kunt communiceren in deze diepste staat van hypnose. Het Simpson Protocol is heel effectief omdat het werkt met jouw hoger bewustzijn. Dit is het allesomvattende en wetende deel diep in jou. Het staat met alles en iedereen in verbinding en zorgt voor je allerbeste welzijn. Daardoor is het de meeste veilige manier van therapie, waarbij je zelfs niet eens over je probleem hoeft te praten. Je hoger bewuste weet precies op welk niveau je genezing nodig hebt en lost het op de manier die voor jou juist is, voor je op.
Tijdens een sessie met het Simpson Protocol bereik je via deze krachtige en unieke methode een van de diepst mogelijke niveaus van hypnose, namelijk de Esdaille staat, waardoor je in contact komt met je “hoger bewustzijn”. Je hoger bewustzijn kan putten uit de oneindige energetische wijsheid, de kracht en energie van het universum. Deze techniek is ook daarom bijzonder effectief en geeft vaak een diepe, overweldigende, maar ook zeer intensieve ervaring. Je hoeft daarvoor niet bijzonder spiritueel of hypergevoelig te zijn.
Met behulp van het Simpson Protocol word je in staat gesteld om alle gewenste veranderingen zelf te realiseren. Dit is een accurate manier om veranderingen teweeg te brengen voor elke specifieke vraag. Het mooie van dit proces is dat je als cliënt een directe rol hebt in je eigen lichamelijke, emotionele en spirituele genezing, wat resulteert in een diepe verandering in jezelf.
Je geneest jezelf op alle verschillende niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en op zielsniveau. Je zou het in feite een grote schoonmaak kunnen noemen. Het is een uiterst discrete, zorgvuldige techniek. Jouw specifieke probleem kan opgelost worden doordat alles wat met dat probleem verbonden is, samenwerkt of erdoor beïnvloed wordt, wordt losgekoppeld. Op die manier ben je in staat om het daadwerkelijk los te laten.
Met dit protocol kun je de diepste trauma’s opsporen en neutraliseren en daarvoor de meest positieve oplossingen zoeken. Zonder dat iemand hoeft te weten wat het probleem of de oorzaak nou eigenlijk is. De communicatie tussen cliënt en therapeut verloopt via vingersignalen waardoor je niet hoeft te praten. Je onderbewustzijn geeft het antwoord en zorgt voor de verandering van binnenuit.
Jij doet zelf het innerlijke werk en ik als therapeut begeleid het proces om het probleem op te lossen, wat het ook mag zijn. Zo kan opgelost worden wat opgelost mag worden, op de juiste tijd en op de best mogelijke manier. Het Simpson Protocol kun je voor de meest voorkomende en meest uiteenlopende problemen inzetten, bijvoorbeeld ervaren pestgedrag in het verleden, misbruik in je jeugd, negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, en meer.
Het Simpson Protocol is een unieke vorm van hypnotherapie. Het is een holistische hypnose-techniek. Holistisch betekent: alles in een geheel, één totaal. Lichaam, geest en ziel zijn één geheel, staan met elkaar in verbinding en zijn niet te scheiden.
De therapeut geeft geen suggesties. Jouw onbewuste of hoger bewustzijn heeft alle mogelijkheden zelf in handen om het probleem los te laten.
Het onbewuste zorgt voor miljoenen, zelfs miljarden lichaamsprocessen. Het op een positieve manier communiceren met het onbewuste, kan veel positieve effecten hebben. Het onbewuste reageert op een “trauma” en het activeert direct op orgaanniveau een “logische” verandering. Er is immers altijd een koppeling tussen lichaam en geest, op alle niveaus.

Fertiliteit programma

Heb jij een kinderwens en is die tot nu nog niet vervuld? Op fysiek, emotioneel en mentaal niveau kunnen zaken spelen waarvan jij je niet bewust bent. Het kan best zo zijn dat je al een traject bent begonnen zoals In-vitrofertilisatie (IVF) of Intra Uteriene Inseminatie (IUI). Ook in dat traject kan hypnotherapie uitkomst bieden. De trajecten zoals bijvoorbeeld IVF en IUI kunnen bijzonder spannend en stressvol zijn. Vaak is de oorzaak van het niet zwanger raken niet eens heel complex. Tijdens deze trajecten kan ik je begeleiden waardoor je ontspannen en veel meer op je gemak de behandelingen kunt ondergaan. Wanneer je eenmaal zwanger bent kun je eventueel doorstromen naar het geboortetraject, oftewel de hypno-birthing.

HET GEBOORTE PROGRAMMA OFTEWEL HYPNO-BIRTHING

Deze methode is eveneens ontwikkeld door Ines Simpson, dit keer in samenwerking met Shawn Gallagher. Het is een fantastische tool die elke zwangere vrouw zou moeten kennen om een vreugdevolle bevalling te ervaren, waarin moeder en kind heel relaxed naar elkaar toeleven. Er wordt gewerkt aan een liefdevolle verbinding tussen moeder en kind, die ervoor zorgt dat de baby zich welkom voelt en een goede basis krijgt van zelfliefde en zelfvertrouwen.
Het geboorteprogramma ziet zwangerschap en bevalling als een natuurlijk proces. Jouw lichaam is van nature uitgerust om een baby te baren en ingrijpen met medicatie of een keizersnede is bij een normaal verloop niet nodig. Tegenwoordig zijn veel vrouwen bang geworden voor de bevalling, omdat je niet weet wat je te wachten staat, of door ervaringsverhalen van andere vrouwen.
Ook de media dragen hieraan een steentje bij. In films zie je bijna altijd een bevalling waarin de vrouw constant puft, veel pijn heeft en heel hard schreeuwt. Door deze invloeden durven vrouwen vaak niet meer te vertrouwen op hun eigen lichaam. De stress die dat oplevert, is niet bevorderlijk voor een voorspoedige en ontspannen bevalling..
Het Geboorte Programma is ontwikkeld om zelfhypnose te leren. Je leert te vertrouwen op je lichaam en belangrijker nog: je leert naar je lichaam te luisteren. Doordat jij je de zelfhypnose eigen maakt zou je nagenoeg pijnloos kunnen bevallen. De stress van de bevalling valt weg en dat maakt dat je ontspannen je bevalling kan ingaan.
Er zijn steeds meer vrouwen die van het Geboorte Programma gehoord hebben en er het aantal vrouwen dat het daadwerkelijk heeft ervaren, groeit. In principe is het namelijk een hele natuurlijke manier om een kind geboren te laten worden. Het is zowel voor het kind als voor de ouder(s) een positieve ervaring, zodat ze met vreugde kunnen terugkijken op de zwangerschap en de bevalling.
Het Geboorte Programma is een uniek, op maat gemaakt programma. Iedere vrouw draagt weer andere angsten, zorgen, vragen en ervaringen met zich mee. Tijdens de bevalling voel je als vrouw de echte oerkrachten en waar deze toe leiden. Dit ligt besloten in het onbewuste van de vrouw.
Een bevalling kan alleen maar fijner en meer ontspannen verlopen wanneer de onderliggende problemen of trauma’s zijn verwerkt. Je kunt tijdens de bevalling als het ware in een “bubbel” gaan. Deze “bubbel” noemen we de trance. In deze trance neemt het onbewuste het over en daardoor is de manier van bevallen juist met gezonde stress. Hierdoor is het mogelijk dat alles op een meer vreugdevolle manier kan verlopen.
Er zijn ongeveer 5 á 6 consulten nodig met tussenpozen van enkele weken. Tijdens de sessies maak je een bijzondere en mooie connectie met je baby.. Dit werkt heel positief vóór, tijdens en na de geboorte. Zelfs het draaien van je kindje vlak voor de bevalling kan hiermee bevorderd worden, zodat de baby in de juiste positie voor de bevalling kan komen te liggen. Jouw onbewuste wordt alert gemaakt op een aantal suggesties. De reacties van jou en van je lichaam worden voor jou geïntegreerd in het onbewuste. Zo wordt het heel gemakkelijk om de zelfhypnose op te roepen op het moment dat jij dat wilt. Het is de bedoeling dat je het geleerde thuis vaak gaat oefenen zodat jij steeds gemakkelijker en sneller in hypnose kunt gaan en jij je kunt voorbereiden op de bevalling. Hierdoor raak je steeds meer vertrouwd met hypnose én met je lichaam. Het doel is om een zo ontspannen en fijn mogelijke bevalling van je kindje te kunnen doormaken.
Het Geboorte Programma is niet alleen voor thuisbevallingen geschikt, maar ook als je in het ziekenhuis gaat bevallen.
Voordelen van het Geboorte Programma op een rijtje:
  • Ontspannen zwangerschap zonder stress en angstgevoelens
  • Vertrouwen in je lichaam tijdens de zwangerschap en de bevalling
  • Je bouwt een sterke band op met je kindje
  • Krachtige technieken om een diepe staat van ontspanning te creëren
  • Natuurlijke manier van plaatselijke verdoving (natuurlijke pijnbestrijding)
  • Geschikt voor thuisbevalling en bevalling in het ziekenhuis
  • Zowel moeder als kind hebben vaak een rustigere start door de ontspannen sfeer waarin de bevalling plaatsvindt
  • Je behoudt zelf meer regie omdat je beter in staat bent te ontspannen
  • En er zullen zeer zeker nog meer voordelen zijn die voor ieder anders ervaren worden