Skip to main content

Virtuele maagband

Gefeliciteerd met de eerste stap die jij gaat zetten, door deze informatie over de virtuele maagband te lezen. Heel goed dat je hierin interesse hebt; met name vanwege het hoge slagingspercentage, de relatief lage prijzen en het veilige karakter van deze procedure, die gebaseerd is op hypnose. Gebleken is namelijk dat de virtuele maagband een zeer goede, veilige en effectieve methode is om gewicht te verliezen, zonder dat er een fysieke operatie uitgevoerd wordt. Als je voor deze methode kiest, dan wil ik je nu alvast feliciteren. Want ook jij zult snel mogen ervaren hoe succesvol de methode van de virtuele maagband is.

Opbouw van de sessies

Het programma van de virtuele maagband bestaat uit 4 hypnose-sessies. Deze sessies worden om de 2 à 3 weken ingepland. Op deze pagina geven we uitleg over de opbouw van het programma, zodat je weet wat je mag verwachten.
Sessie 1: Intake, informatie over hypnose, eventueel voedingsadvies, pre-operatieve intake.
Sessie 2: Plaatsen van de virtuele maagband.
Sessie 3: Consult over de voortgang en bijstellen van de virtuele maagband.
Sessie 4: Extra ondersteuning en benadrukken van de voortzetting van de nieuwe levensstijl.

Wat is hypnose?

Hypnose is echt niet zo mysterieus als sommigen denken. In feite verkeert iedereen permanent in een vorm van hypnose. Wanneer je dat beseft, is het al een stuk makkelijker om te begrijpen wat hypnose nu precies inhoudt. De definitie van hypnose is: “Een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn. Het is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand, waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is.” Diepe concentratie en focus, zonder dat je het besef hebt van tijd of de omgeving om je heen, zijn in feite ook lichte vormen van hypnose. Suggesties die je zijn ingeprent op jongere leeftijd, het onderbewustzijn, trance; het zijn allemaal in meerdere of mindere mate vormen van hypnose. Je kunt al in trance raken als je iemand diep in de ogen kijkt en ook dan raak je min of meer los van je omgeving. Vergelijk het eens met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn en daarop ligt alles vast over jezelf en de manier waarop jij je leven leidt. Het zijn als het ware programma’s die op de achtergrond draaien. Door eenvoudigweg een gedeelte van de programmering te wijzigen, verander je het gedrag. Met hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot de harde schijf, je onderbewustzijn. Wat je daarvoor moet doen, is alleen het bewustzijn even opzij zetten. Voor het ondergaan van hypnose is het belangrijk dat je de sterke wens hebt om iets te veranderen in je leven, onder andere met behulp van hypnose. Daarnaast moet je vertrouwen hebben in degene die jou daarbij gaat helpen; de hypnosetherapeut.

Hoe werken de sessies?

De sessies rondom de virtuele maagband zijn ontworpen om je onderbewustzijn ervan te overtuigen dat je fysiek een maagbandoperatie hebt ondergaan.
Wanneer de virtuele maagband geplaatst wordt, ga je uiteraard niet echt onder het mes. Meestal wordt in de tweede sessie de virtuele maagband onder hypnose geplaatst. Door dit onder hypnose te doen, gelooft je onderbewustzijn dat er daadwerkelijk een maagband is geplaatst. In de sessies worden (fictieve) gesprekken met de artsen gevoerd, de ‘operatie’ wordt voorbereid en de maagband wordt afgesteld. Ondertussen wordt er ook gekeken naar je zelfbeeld en dat wordt, daar waar nodig, bijgesteld en verbeterd. Overgewicht en een lager zelfbeeld houden elkaar namelijk vaak in stand. De methode van de virtuele maagband zorgt ervoor dat je veel sneller een voller gevoel hebt tijdens het eten en lekkerder in je vel gaat zitten. Dit gebeurt tijdens vier hypnose-sessies. Je zult merken dat je blijer wordt met jezelf en begint af te vallen in een tempo dat bij jou past. De virtuele maagband is géén crash-dieet en het afvallen gaat in een gestaag tempo, omdat het gezonder is en een nieuwe levensstijl wordt, gedurende de rest van je leven.
De virtuele maagband kan je daadwerkelijk tot steun zijn. De meeste mensen zijn bijzonder verrast over het effect. Maar de virtuele maagband is geen ‘magie’. Het is een bewuste samenwerking tussen jou en de hypnotherapeut. Hoe gemotiveerder je bent, en hoe meer vertrouwen je erin hebt, hoe succesvoller de methode voor jou zal blijken te zijn.
Anders gezegd: Hoewel je bewust weet dat je geen echte maagbandoperatie hebt ondergaan, gelooft je onderbewuste dat je daadwerkelijk een operatie hebt ondergaan om je maag te laten krimpen. Je onderbewuste wil dan volgen, waardoor het veel makkelijker voor je zal zijn om minder te eten en dus gewicht te verliezen

10 gouden regels om blijvend gewicht te verliezen

 1. Eet slechts 3 maaltijden per dag
  Kies voor minder en gezond voedsel. Gebruik een ontbijtbord in plaats van een dinerbord. Eet traag en bewust én stop met eten zodra je voldaan bent. Geniet van elk hapje eten, maar eet langzaam; kauw grondig op je eten (gemiddeld 15-20 keer per hap). Leg je mes en vork neer tussen elke hap door; leg je broodje na elke hap neer.
 2. Eet absoluut niet voor de televisie of tijdens het lezen
  Aangezien jij je dan niet bewust bent van wat je eet. Focus je volledig op het eten dat voor je staat.
 3. Drink voldoende vloeistoffen
  Drink caloriearm, liefst water. Minimaal twee liter per dag! Drink echter niet een half uur voor, tijdens en een half uur na de maaltijd. Dit verdunt het eten, waardoor er minder voedingsstoffen door je lichaam worden opgenomen.
 4. Beweging
  Een erg belangrijk onderdeel van blijvend gewichtsverlies is dat je gedurende 30 minuten per dag aan een vorm van beweging doet; dit kan iets eenvoudigs zijn zoals wandelen of het huishouden doen. Aangezien je minder zult eten dan je lichaam nodig heeft om te functioneren, moet het reserves verbranden. Beweging zal je lichaam vertellen dat jij je spieren wilt gebruiken en het zal je lichaam zo dwingen om het vet te verbranden.
 5. Luister naar de audio
  De audio gebruikt de laatste nieuwe technieken om het brein in control te houden en is een erg belangrijk onderdeel van de virtuele maagband methode. Het is absoluut essentieel dat je hier minstens één keer per dag naar luistert gedurende een periode van 30 opeenvolgende dagen. Hierna zijn de resultaten onbewust permanent verzegeld.
 6. Koop en neem multivitaminen
  Gebruik multivitaminen waarin omega 3-vetzuren zitten om je ervan te verzekeren dat je nog steeds alle vitaminen binnen krijgt die jouw lichaam nodig heeft.
 7. Koop iets nieuws
  Koop een kledingstuk in de maat waarvan jij droomt. Het hoeft niet duur te zijn. En wanneer je dit gekocht hebt, hang je het kledingstuk aan de buitenzijde van je kast, op een plaats waar je het vaak kunt zien.
 8. Gooi onnodige kleding weg
  Bekijk in je kledingkast wat weg kan en gooi oude kleren die je niet meer aantrekt weg, óf verkoop ze tweedehands. Hak die knoop door!
 9. Richt eens anders in
  Richt je woonkamer of slaapkamer anders in. Richt de kamer zo in, dat jij je er goed bij voelt.
 10. Volg de affirmaties hieronder op
  Jezelf affirmaties toespreken (positieve zelfsuggesties) is een bewezen methode van zelfverandering. Hieronder staan goed uitgewerkte en krachtige affirmaties die het allerbest werken wanneer je ontspannen bent. Spreek ze dagelijks met zoveel mogelijk overtuiging uit. Hoe vaker je dit doet, des te meer je het voelt, des te beter en sneller het resultaat! Ook het visualiseren en daarbij voelen alsof je doel al verwezenlijkt is, behoort tot een van de sterkste zelfveranderingsmethoden. Maak er ook een gewoonte van om de paar minuten voordat je in slaap valt, even in dankbaarheid jouw doelgewicht voor te stellen.
Nogmaals gefeliciteerd dus, met het nemen van deze fantastische eerste stap naar het verliezen van gewicht. Door te starten met het programma van de virtuele maagband, maak je een gezonde keuze voor je eigen lichaam. Het is van belang dat je de stappen en regels goed opvolgt. Blijf positief over datgene wat jou een slanker lichaam gaat opleveren. Zorg dat je goed weet waarom het voor jou belangrijk is om gewicht te verliezen en op die manier te kunnen gaan genieten van een gezond lichaam en een stralend uiterlijk.